Real Estate - шаблон joomla Joomla

Quarta Sessió: Càncer i Òmiques

El divendres dia 12 de maig vam dedicar la nostra sessió a saber més coses sobre el Càncer. El càncer no necessita presentació, tots hem tingut algun contacte més proper o més llunyà amb ell. És un potent recurs de captació d´interés perquè a tots ens preocupa molt. Nosaltres hem tractat de clarificar conceptes i fer un recull de la immensa quantitat d´informació que tenim a l´abast sobre aquest tema.  Primer hem fet un xicotet recorregut històric en “Una breu història del càncer” des de l´antic Egipte fins als anys 80 on la biologia molecular del càncer ja té entitat suficient. Després en “Càncer en 16 idees” hem resumit entre tots i totes les idees fonamentals que volíem emportar-se a casa i finalment en l´apartat “En què investigar per a curar el càncer?” hem repasat totes les propietats fonamentals de les cèl.lules que desenvolupen un càncer i com des d´eixe coneixement es tracta de trobar solucions des de punts de vista molt diferents.

També hem comptat amb la presència del Dr. Jose Antonio López-Guerrero, cap del laboratori de Biologia Molecular del I.V.O (Institut Valencià d´Oncologia) , que ens ha explicat en què consisteixen les diferents tasques que allí desenvolupen.

I per últim ens ha visitat el Dr. Jordi Durban del IBV (Institut de Biomedicina de València) que ens ha endinsat en el món de les Ciències Òmiques i de la seqüenciació massiva i ens ha portat un seqüenciador que era més xicotet que el nostre mòbil!

 minion

 

Gràcies a tots i fins a la propera sessió, última de la nostra escola de primavera “Actualitza´t”.

Biomedfest