Real Estate - шаблон joomla Joomla

Cinquena Sessió: La Biotecnologia actual

Ahir parlàrem de la Biotecnologia. La definirem, coneixerem la seua història i identificàrem les fites en la història que feren possible l'expansió d'aquesta part de la ciència.

De la mà de la Dra. Emilia Matallana (Catedràtica del Dpt. de Bioquímica i Biologia Molecular i investigadora del nou Institut de Biologia Integrativa i de Sistemes) ens enfonsarem per saber en més detall alguns dels exemples més impactants que s'han desenvolupat gràcies a l'ús d'eines biotecnològiques i de l'enginy dels científics. Alguns d'aquests exemples són: l'arròs daurat, la vaca Pampa Mansa i el seu fill Pampero, els àlbers capaços de desintoxicar l'aire o els bacteris que degraden les taques de petroli, i tots els medicaments "recombinants" que parlàrem.

Després Miquel ens va explicar amb detall la nova tècnica d'edició del DNA que està revolucionant la biotecnologia, CRISPR/Cas9. També ens contà algunes publicacions recentíssimes dels avanços en camps com la investigació en càncer, la detecció de quantitats ínfimes de virus o per poder substituir antibiòtics.

Finalment, la idea era haver fet un debat sobre els límits ètics i legals que presentat tot allò que es pot amb tot allò que sabem, però no ens va donar temps. Ací us deixe l'enllaç perquè podeu accedir al material:

http://www.xplorehealth.eu/ca/educadors/la-revolucio-biotecnologica 

Per últim, aquest ha sigut l'última sessió abans de l'estiu i com us vàrem dir: gaudiu i descanseu, però no oblideu la ciència.

Bon estiu a tots i totes!

Biomedfest