Real Estate - шаблон joomla Joomla

1a sessió pràctica de Dociència

Divendres passat tinguérem la primera de les sessions pràctiques d'aquest curs de DoCiència. En aquesta ocasió transportàrem la cuina al laboratori, o férem unes pràctiques de laboratori en la cuina, igual tenia, de qualsevol manera ens ho passarem d’allò més bé!

Comprovàrem que fer extraccions d’ADN pot ser molt fàcil, un poc de detergent, sal i alcohol i... ta-ta-ta-txan!! Garberes d’àcids nucleics... bo, no a tots, depèn un poc del material de partida i el protocol, però no anem a desvetllar quin és l’element estrella.

També observàrem com els pigments de la remolatxa ens servixen d’indicadors de l’estat de la membrana cel·lular, i el fet de desestabilitzar-la o fer-la més fluïda conduix a tindre més coloració en dissolució. És una pràctica perfecta per aplicar el mètode científic. Provàrem sals, detergents, temperatures i un pardalet ens va preguntar: no ho heu provat amb “KH7”? Dit i fet, aquella mateixa nit, a l’arribar a casa ho férem i el resultat és aquest:

 

Després de berenar, va tindre lloc l’última de les experiències, totes elles fàcilment exportables a l’aula, en la qual construírem Reebops, uns animalets molt útils per poder explicar l’herència genètica.

Esperem que gaudireu de la sessió i pròximament tornarem en una nova pràctica, aquesta vegada amb la bioinformàtica!

Biomedfest