Real Estate - шаблон joomla Joomla

Bioinformàtica i Recursoma

Al llarg dels mesos d´octubre i novembre hem compartit les nostres sessions pràctiques dins d´Activa´t, Escola de Tardor:

A "Què és això de la bioinformàtica?" hem volgut conéixer aquesta disciplina ja que en els darrers anys la recerca biològica no es pot comprendre sense aquesta nova branca de la biologia, la biologia computacional, que tracta d'organitzar la quantitat d'informació al voltant de seqüències de DNA, RNA i Proteïnes que es genera continuament. Hem conegut  diferents bases de dades i hem fet alineament de seqüències amb BLAST i CLUSTAL. Hem aprés a moure'ns en aquest món de dades a l'abast de tothom.

Bioinfo1   Bioinfo2  

Bioinfo3

 

A "Càncer al teu ordinador" hem repassat conceptes sobre la malaltia, sobre rutes de senyalització, sobre seqüenciació tradicional i massiva, sobre mutacions, sobre transcripció i traducció... Hem aprés també a visualitzar i jugar amb estructures proteiques. Volem des d'ací agrair al Welcome Trust Sanger Institute de Cambridge,i a tants altres prestigiosos centres de recerca que tracten també de fer divulgació, les activitats que han dissenyat i posen a l'abast de tots nosaltres en la seua pàgina yourgenome.org

 

Recursoma2   Recursoma2   Recursoma3

 

A "Recursoma" vam fer una ficada en comú dels recursos que més funcionen a cadascú en la seua pràctica docent.
Per la nostra part, aportarem una sèrie de recursos on-line, on podeu trobar fòrums, blogs, programes de TV, ... que esperem que us siguen molt útils.

Tindreu tot el material penjat a l´apartat Documents d´aquesta web. Recordeu actualitzar usuari i contrasenya. I visitar el fòrum on podeu trobar també propostes d´anys anteriors o compartir qualsevol cosa que no vos donara temps! La nostra web no tanca mai!

Biomedfest